Green Mobility Group

Green Mobility Group bv werd opgericht in 2020 door twee West-Vlaamse ondernemers met een carrière in de logistieke -en vervoerssector.

Met een gezamenlijke ervaring van meer dan 40 jaar als mobiliteitsdeskundigen is de link naar duurzaam, innovatief vervoer niet ver te zoeken. Zo willen we mee aan de wieg staan van alles wat met ‘smart city mobility’ te maken heeft.

Zowel voor professionelen, overheden als particulieren biedt Green Mobility Group dé oplossing aan!

We merken dat de Vlaamse overheid in haar klimaatplan tegen 2030, 40 % minder CO2 uitstoot wil nastreven door het inzetten van ecologische voertuigen. Daar willen we graag op inspelen.

Missie

Het is onze missie om hét referentiepunt te worden inzake verdeling en service van duurzame, milieuvriendelijke, elektrische stadsvoertuigen.

Ambitie

Dé ambitie van GMG is emissievrije last-mile logistiek & stadsdistributie helpen uitbouwen.

Visie

De shift naar ecologische voertuigen start nu! (Lokale) overheden en bedrijven dienen hierin het voortouw te nemen. De generaties na ons zullen ons dankbaar zijn. Het is dan ook belangrijk om nu al ervaring en kennis op te bouwen met dit type voertuigen. Naast de gunstige effecten op gebied van uitstoot, lawaai en geur zijn deze elektrische voertuigen tevens onze ambassadeurs voor een mooiere en gezondere toekomst.

Waarom kiezen voor Green Mobility Group?

“Als exclusieve verdeler in België van het Cenntro-gamma, bouwt GMG in een snel tempo een ijzersterke reputatie op in de verdeling van compacte, wendbare eTrucks die uiterst geschikt zijn voor de last-mile deliveries in de binnenstad.

We zijn een lokale speler die makkelijk bereikbaar is en een betrouwbare service hoog in het vaandel draagt.“

Green Mobility Group steunt op 6 principes:

  • BESCHERMEND
  • EFFICIËNT
  • ONDERHOUDSVRIENDELIJK
  • DUURZAAM
  • VEILIG
  • SMART

Kenmerken

Stil

Dankzij de stil werkende elektromotor rijden onze wagens vrijwel geruisloos en lokaal emissievrij. 

Daarbij verhoogt een geluidsarm  en emissievrij bedrijfsvoertuig de acceptatie bij  burgers, werknemers en klanten. En dit komt ook  de dieren en de natuur ten goede. Daarnaast draagt u op die manier bij aan verandering en ziet u dit terug in uw klimaatbalans.

Besparend

De elektrische voertuigen kenmerken zich door lage vervolgkosten voor  onderhoud en bedrijf: Zo is het niet nodig koelvloeistoffen en motorolie te vervangen, evenals filters, riemen enz. De bedrijfskosten  kunnen daardoor worden verlaagd tot 1/6 van de kosten van een  conventioneel voertuig in zijn klasse.

Compact

 De compacte afmetingen en de korte wielbasis maken gericht manoeuvreren in zeer kleine ruimtes mo gelijk en zorgen voor een kleine draaicirkel van slechts 3,96 meter.  Het voertuig is daarom ook geschikt voor gebruik in gebouwen.

Veelzijdig

Met het Easy Swap®-systeem kan de opbouw in minder dan een kwartier worden verwisseld. Dit vergroot het mogelijke toepassingsgebied met een veelvoud. Ongeacht welke opbouw u kiest en of er een wijziging gepland is – elke METRO beschikt over dezelfde basis en daarmee over de vele nuttige eigenschappen.

Sterk

De eTrucks zijn ontworpen als puur elektrisch voertuig waarbij alle componenten op elkaar zijn afgestemd: 

  • Lichtgewicht voertuigframe van hoogwaardig speciaal staal (corrosiebestendig) 
  • Gemakkelijk manoeuvreren dankzij de precieze dwarsdraagarm-achteras 
  • Schijfremmen op alle vier de wielen brengen het voertuig veilig tot stilstand