Cenntro Automotive Europe koopt belang in Antric Cargo-bike

De 2,5 miljoen dollar investering is zeer symbolisch voor de EV-productlijnen van Cenntro / Cenntro zal de Antric One E-Cargo Bike produceren en het product wereldwijd op de markt brengen.

Antric heeft de Antric One ontworpen en ontwikkeld, een vierwielige e-cargo bike die met succes in Europa is getest. De Antric One is speciaal gebouwd voor bezorgdiensten en algemeen vrachtvervoer.

Antric, gevestigd in Bochum, Duitsland, vindt zijn oorsprong in een spin-off van de Universiteit van Bochum en is opgericht door Moritz Heibrock en Eric Diederich. De Antric One maakt gebruik van een innovatief trolleysysteem in combinatie met een lage laadruimte om het laden te vergemakkelijken en een soepele integratie in bestaande logistieke processen mogelijk te maken. De Antric One is ideaal voor de robuuste eisen van stadslogistiek, want hij biedt een laadvolume van 2,3 kubieke meter en een laadvermogen tot 300 kg, een volledig geveerd vierwielig chassis, een innovatieve carrosserie van stof en een uniek ontwikkeld laadsysteem. De innovatieve e-cargo bike van Antric overtreft concurrerende producten op het gebied van robuustheid, onderhoudsvriendelijkheid en ergonomie.

In verband met de investering zal Cenntro de Antric One produceren in haar fabriek in Herne, Duitsland, waar de Cenntro Metro elektrische transporter al wordt geproduceerd, en de e-laadfiets wereldwijd op de markt brengen.

“Wij geloven dat er niet één elektrische voertuigoplossing is die de veelheid aan manieren waarop goederen en diensten kunnen worden geleverd en gedistribueerd kan ondersteunen,” zei Peter Wang, voorzitter en CEO van Cenntro Electric Group. “Het ontwerp en de mobiliteit van de Antric One vormen een unieke aanvulling op Cenntro’s productlijn van geavanceerde, op de markt gevalideerde commerciële voertuigen en bieden een innovatieve vorm van e-transport die een breed scala aan toepassingen kan dienen. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met het Antric-team om hun Antric One e-cargo motor de komende maanden verder op te schalen met klanten in Noord-Amerika, Europa en Azië.”

Eric Diederich, CEO en oprichter van Antric: “Samen met Cenntro kunnen we steden over de hele wereld ondersteunen bij hun ecologische transformatie door middel van geavanceerde en efficiënte mobiliteitsoplossingen. Deze samenwerking was een natuurlijke fit en zal ons voorzien van extra kapitaal, uitgebreide verkoop- en marketingmogelijkheden en het bereiken van nieuwe regio’s voor de Antric One.”

Moritz Heibrock, CTO en oprichter van Antric, voegde daaraan toe: “Cenntro is de ideale partner, omdat het ons in staat stelt om gebruik te maken van hun productie- en wereldwijde verkoopbereik en ons te richten op onze kerncompetentie in de ontwikkeling van voertuigen.”

Over Antric
Antric GmbH is een in Duitsland gevestigde fabrikant van bakfietsen. Het doel van Antric is het ontwikkelen van bakfietsen en, in de toekomst, het ontwikkelen van vergelijkbare producten, zoals fietskarren. Alle producten zijn zeer gebruiksvriendelijk, duurzaam en robuust, en speciaal geproduceerd voor professioneel gebruik. Kijk voor meer informatie over Antric op www.antric.de. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

Search