Tropos Motors & Cenntro Group bundelen hun krachten.

Cenntro Electric Group Limited, een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van lichte en middelzware elektrische bedrijfsvoertuigen, en TROPOS MOTORS EUROPE GmbH, Duitse leverancier van compacte elektrische bedrijfsvoertuigen en dochteronderneming van de MOSOLF Group, gaan een strategisch partnerschap aan.

Tegen de achtergrond van een wereldwijd groeiende markt voor elektrische bedrijfsvoertuigen en een toenemende vraag naar elektrisch aangedreven voertuigconcepten van verschillende grootte, heeft de Cenntro Electric Group, gevestigd in Freehold, New Jersey, een belang genomen in Tropos Motors Europe GmbH als onderdeel van een partnerschap op lange termijn.

Afgelopen weekend werd een overeenkomst gesloten tussen MOSOLF SE & Co. KG, als 100% aandeelhouder van Tropos Motors Europe GmbH, en de Cenntro Electric Group ondertekend. De Cenntro Electric Group neemt 65% van de aandelen van Tropos Motors Europe GmbH over. MOSOLF SE & Co. KG blijft aandeelhouder van Tropos Motors Europe GmbH met 35%.

Op deze manier zorgen beide bedrijven ervoor dat de markten in Europa en Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) samen efficiënter en met een breder productportfolio kunnen worden ontwikkeld. Cenntro produceert de SKD-sets van de ABLE XT en brengt de zusterversie ervan op de markt onder de naam Metro. Daarnaast heeft Cenntro belangrijke modellen toegevoegd aan zijn gamma lichte en middelzware elektrische bedrijfsvoertuigen.

Tropos Motors Europe heeft meer dan 50 dealers in Duitsland en 13 importeurs in onder meer Frankrijk, Portugal en Spanje aangesloten op zijn netwerk en zal dit verder uitbreiden.

“Dit is een mijlpaal voor beide bedrijven. Met Cenntro hebben we de perfecte partner gevonden om zowel in Europa als in Afrika en het Midden-Oosten meer elektrische voertuigen aan te bieden en tegelijkertijd een nog breder scala aan klantbehoeften te bedienen”, zegt Dr. Jörg Mosolf, voorzitter en CEO van de MOSOLF Groep.

“We zijn enthousiast over wat er zal ontstaan tussen Tropos Motors Europe en Cenntro. Met zijn gemotiveerde medewerkers, marktkennis en bestaande netwerkstructuur in Europa krijgen we een sterke partner. Tegelijkertijd zal Tropos Motors Europe profiteren van ons wereldwijde netwerk, onze expertise als fabrikant en ontwikkelaar van lichte en middelzware elektrische bedrijfsvoertuigen en ons brede productportfolio”, zei Peter Wang, voorzitter en CEO van Cenntro Electric, bij de ondertekening.

“We zijn nu bezig om onze partners, klanten en medewerkers het perfecte pakket te bieden voor een succesvolle en gezamenlijke marketing van Cenntro en Tropos Motors Europe,” voegt Gregory Hancke, Managing Director Tropos Motors Europe en COO van de MOSOLF Group, toe.

Tropos zal de ABLE XT in Herne blijven produceren totdat een akkoord is bereikt over het verdere partnerschap met Tropos Technologies Inc. De Cenntro Metro zal dan de ABLE vervangen. Ook wordt nagegaan of nog andere producten in Herne kunnen worden geproduceerd.

Dankzij het partnerschap zal het dus mogelijk zijn nog beter tegemoet te komen aan de behoeften van klanten uit de CEP, bezorgdiensten, kruidenierswinkels, steden en gemeenten, ambachten en facility management, detail- en groothandel, horeca en toerisme, pretparken en dierentuinen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

Search