GMG verkoopt gekoelde Metro aan Pairi Daiza

Pairi Daiza is nog duurzamer dankzij de elektrische koelwagen Cenntro Metro en de samenwerking tussen Fraikin en Green Mobility Group

In Pairi Daiza rijdt sinds deze zomer een opvallend nieuw voertuig rond. De volledig elektrische Cenntro Metro wordt er ingezet voor de bevoorrading van de meer dan dertig horecapunten in het park. Via leasingpartner Fraikin werd bij Green Mobility Group, specialist in duurzame mobiliteitsoplossingen, deze ecologische oplossing gevonden die past bij het groene karakter van de dierentuin. Dankzij de leasingformule van Fraikin wordt Pairi Daiza volledig ontzorgd qua administratie en onderhoud van het voertuig.

Pairi Daiza werd al drie keer bekroond tot beste zoo van Europa en dat aanzien heeft het dierenpark niet alleen aan zijn beestige bewoners te danken. Zowel voor als achter de schermen wordt volop ingezet op duurzaamheid. Zo ook in het wagenpark van vijftig voertuigen. Waar mogelijk worden verbrandingsmotoren ingeruild voor elektrische alternatieven. Bij de zoektocht naar een elektrische koelwagen belandde Pairi Daiza via operationele leasingpartner Fraikin bij de Cenntro-modellen, die in België exclusief verdeeld wordt door Green Mobility Group. De opvallende bestickering van een ijsbeer was daarbij een toepasselijk extraatje.

Grote actieradius
De vraag van Pairi Daiza was zeer duidelijk: een volledig elektrische koelwagen met een grote actieradius, die zich probleemloos een weg kan banen over de soms steile, smalle en onverharde paden van het dierenpark. Frédéric Van Humbeeck, specialist koelwagens bij Fraikin, tipte de Cenntro Metro, aangezien dit relatief nieuwe model aan alle vereisten voldoet. “Het is een compact, robuust en wendbaar voertuig. Het koelsysteem werkt met een gel die ‘s nachts bevroren wordt en de volgende dag koude afgeeft. Omdat dit systeem losstaat van de voertuigbatterij, gaat deze extra lang mee.
Zo heeft de wagen een radius van ongeveer 180 kilometer.”
De Cenntro Metro is in verschillende uitvoeringen populair bij zowel groen- en technische diensten van gemeenten en steden als bij cateringbedrijven, bezorgdiensten, pretparken, vakantiedomeinen, ziekenhuizen en scholen. “Alle  Cenntro-modellen onderscheiden zich van de concurrentie met hun scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, snelle levertermijnen en lage onderhoudskosten”, weet Briek Verhelst, oprichter en CEO bij Green Mobility Group. “Koelvloeistoffen, motorolie, filters, riemen en dergelijke moeten nooit vervangen worden. Daardoor bedraagt de bedrijfskost slechts een zesde van de bedrijfskost van vergelijkbare voertuigen met een verbrandingsmotor.”

Ontzorging
“Duurzaamheid en ecologie zijn belangrijk voor ons park, en die lijn trekken we graag door in ons wagenpark”, zegt Laetitia Douliez, hoofd van de aankoopdienst bij Pairi Daiza. “Onze oudste voertuigen zijn echter bijzonder onderhoudsintensief en kampen vaak met technische problemen. Daarom doen we intussen al drie jaar een beroep op de expertise van Fraikin voor de leasing van een vijftal gekoelde en niet-gekoelde bestelwagens, waarvan de Cenntro Metro de nieuwste aanwinst is. Dankzij leasing worden we volledig ontzorgd op het vlak van administratie en onderhoud, en krijgen we op het einde van de maand één factuur met een vaste prijs.”

Bron: https://transportmedia.be/

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Laatste nieuws

Search